VCA opleidingen

Meerder keren per jaar en op aanvraag organiseert Octant Veiligheids- & Risicomanagement geheel verzorgde VCA opleidingen, zowel de Basis VCA als de VOL VCA (voor Operationeel Leidinggevenden), inclusief digitaal VCA examen.

Duur en inhoud VCA opleidingen

Een VCA opleiding duurt 1 dag en wordt verzorgd door een ervaren instructeur. Er wordt gebruik gemaakt van NIBHV lesmateriaal. Aansluitend op de opleiding zal een digitaal examen afgenomen worden door een erkend examen instituut. De uitslag van het examen wordt direct na het examen bekendgemaakt.

Basis VCA
Met het B-VCA diploma laat u zien dat u de basiskennis bezit van VGM (Veiligheid, Gezondheid en Milieu). U geeft daarmee dus aan dat u veilig kunt werken en daarbij rekening houdt met het milieu en de gezondheid van uzelf en anderen.

VOL VCA
Bent u operationeel leidinggevend? Dan moet u het diploma Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA (VOL VCA) hebben. Daarmee geeft u aan dat u veilig werkt en rekening houdt met het milieu en de gezondheid van u en de medewerkers waaraan u leiding geeft.

Raadpleeg de cursuskalender voor actuele cursusdata of vraag een BHV herhalingstraining aan via het inschrijfformulier.