QHSSE-consultant Olaf Kattenpoel ondersteunt team Nijman/Zeetank

QHSSE-consultant Olaf Kattenpoel ondersteunt team Nijman/Zeetank

Olaf Kattenpoel Oude Heerink ondersteunt het team van opdrachtgever Nijman/Zeetank als QHSSE-consultant. De gerenommeerde logistieke dienstverlener en Octant QHSSE Consultants werken al jaren samen. De rol van Olaf richt zich met name op het naleven en verbeteren van processen omtrent de ISO 9001, ISO 45001, ISO 14001 en de Safety Quality Assessment System. Dankzij de inzet van Olaf en het team van Nijman/Zeetank zijn recent de controle-audits met succes afgerond, wat de toewijding van de organisatie aan kwaliteit, veiligheid en milieu verder onderstreept. Vandaag gaan wij in gesprek met QHSSE-consultant Olaf over zijn bijdrage en werkzaamheden binnen het QHSSE-team van Nijman/Zeetank.

Een logistieke dienstverlener met meer dan zestig jaar ervaring

Nijman/Zeetank is al meer dan zestig jaar een betrouwbare partner in Europa voor het transport en de logistieke dienstverlening van chemische vloeistoffen, brandstoffen, minerale oliën, cryogene gassen en glas. Het bedrijf in Nederland telt zo’n 130 medewerkers en heeft daarnaast kantoren in Polen, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. 

QHSSE-ondersteuning

QHSSE-consultant Olaf versterkt de internationale logistieke dienstverlener twee dagen per week. Hij houdt zich voornamelijk bezig met het behouden en verbeteren van interne werkprocessen:

 "De procedures en werkregistraties waren al goed ingericht door eerdere QHSE-ondersteuning van ons team. Het is nu onder andere mijn taak om de organisatie scherp te houden en te werken aan nieuwe verbetermaatregelen naar aanleiding van eerdere externe en interne audits. Iedere week voer ik o.a. terreininspecties uit en check ik of de organisatie voldoet aan de gestelde eisen van diverse ISO-normeringen en relevante wet- en regelgeving. Om de kwaliteit te waarborgen hanteert Nijman/Zeetank over het Safety Quality Assessment System (SQAS)”

Het verbeteren van de SQAS-score

Het Safety Quality Assessment System is een beoordelingsschema dat specifiek is ontworpen voor chemische en logistieke bedrijven. Het helpt bij het evalueren van de prestaties van logistieke dienstverleners en distributeurs op het gebied van veiligheid, milieu, beveiliging en kwaliteit. Door gebruik te maken van SQAS kunnen bedrijven ervoor zorgen dat hun partners voldoen aan hoge standaarden en continu verbeteren op deze cruciale gebieden. Het systeem is ontwikkeld door de European Chemical Industry Council (Cefic) en heeft als doel een uniforme, onafhankelijke en betrouwbare evaluatie van logistieke processen en diensten te bieden.

Recent heeft Nijman/Zeetank haar SQAS-score verhoogd van 70% naar 81%, een prestatie waar het bedrijf trots op kan zijn.

Nijman/Zeetank zet zich in de toekomst verder in op duurzaamheid

Nijman/Zeetank is een organisatie die nooit stil staat vertelt Olaf:

‘’ De organisatie zal zich het aankomende jaar nog verder focussen op milieu, duurzaamheid en MVO. Recentelijk hebben zij het Ecovadis level zilver behaald en is ook de CO2-footprint in detail in kaart gebracht. Met deze gegevens zullen ze nu gerichte maatregelen nemen om hun ecologische impact te verkleinen en hun bedrijfsvoering duurzamer te maken. Het is onwijs gaaf om daar een bijdrage aan te mogen leveren!’’

Heeft u een vraag?

We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 08:00 - 17:00

0181 611 244