"Mijn doel is om bedrijven realistisch verder te laten verduurzamen"

"Mijn doel is om bedrijven realistisch verder te laten verduurzamen"

Duurzaamheid staat momenteel voor veel bedrijven hoog op de agenda, en dat merkt Michael, KAM- en duurzaamheidsconsultant bij Octant QHSSE Consultants, dagelijks. Sinds 1 juni maakt hij deel uit van het team en vandaag leren we hem beter kennen. Hoe zet je duurzaamheid op de agenda? En hoe reduceer je stap voor stap je CO2-uitstoot? Dit zijn enkele vragen waarmee Michael zich bezighoudt voor de opdrachtgevers van Octant QHSSE Consultants.

Meer over Michael

Michael woont samen met zijn vriendin in Delft en heeft altijd affiniteit gehad met bedrijfsprocessen. Hij studeerde bedrijfskunde in Rotterdam met een specialisatie in kwaliteitsmanagement, MVO en duurzaamheid. Na zijn studie ging hij aan de slag bij een certificerende instelling waar hij het aanspreekpunt werd voor het opstellen en uitvoeren van duurzame schema’s. Daarna kreeg hij een aanstelling als consultant bij een consultancybedrijf waar hij verder werd opgeleid door CO2-prestatlieladder experts. Deze adviesrol beviel Michael, zo stelt hij dat:  

"Na wat privéomstandigheden was ik op zoek naar een nieuwe functie. Via-via kwam ik in aanraking met Octant QHSSE Consultants. Hier kon ik mijn passie MVO en duurzaamheid verder ontwikkelen. De overstap was dus snel gemaakt."

Bedrijven realistisch verduurzamen

"Duurzaamheidsconsultants stellen de meest ambitieuze doelstellingen, maar vergeten vaak de haalbaarheid, stelt Michael. Veel bedrijven tasten in het duister op het gebied van duurzaamheid en daar wil Michael een helpende hand bieden. Hij gelooft sterk in het nemen van kleine, haalbare stappen: "Eén steen tegelijk en kleine stappen vooruit."

Verdere uitbreiding van duurzaamheidsexpertise

In de komende periode zal Michael de duurzaamheidafdeling van Octant QHSSE Consultants verder uitbreiden. Het doel is om het online managementsysteem Improve verder in te richten op het gebied van duurzaamheid. Michael is vastbesloten om bedrijven realistisch en stapsgewijs te laten verduurzamen, zodat zij niet alleen voldoen aan de huidige milieueisen, maar ook klaar zijn voor een klimaatbestendige toekomst. 

 

Heeft u een vraag?

We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 08:00 - 17:00

0181 611 244