Als QHSSE-consultant kan ik écht het verschil maken

Als QHSSE-consultant kan ik écht het verschil maken

Eveline stuurde afgelopen najaar een berichtje naar directeur Mark de Vos. Ze wilde graag een dagje meelopen als QHSSE-consultant bij Octant QHSSE Consultants. Wat houdt die rol precies in? En wat kun je verwachten van een werkdag als QHSSE-consultant? Security consultant Dirk en product manager Donna namen Eveline een dagje mee op sleeptouw. Drie weken na de meeloopdag tekende Eveline haar contract bij Octant. Vandaag praten we met haar.

Meer over Eline 

Eveline is getrouwd, heeft twee kinderen en woont niet in de buurt van Spijkenisse, maar in het zonnige zuiden. Ze volgde de opleiding logistiek en transport in Den Bosch en begon na haar studie als Management assistent bij een logistiekdienstverlener. Na diverse rollen te hebben vervuld bij diverse werkgevers kwam ze bij Rhenus Contract Logistics in aanraking met verschillende ISO-normen, iets wat haar erg beviel:

‘Ik sta helemaal achter de wijze waarop de ISO normen zijn opgesteld’. Een bedrijf kan zeker baat hebben bij een juiste hantering van de norm, om continue te blijven verbeteren. In mijn vorige rollen ben ik met verschillende ISO normen (ISO 9001, 14001, 13485 en de 22000 in contact gekomen. Dit heeft nu een basis gelegd voor mijn rol als consultant.

Als QHSSE-consultant impact maken

Als Octant QHSSE Consultant bedien je een grote klantenkring. Opdrachtgevers staan altijd open voor de adviezen van de ervaren consultants. Dit biedt de mogelijkheid om echt impact te maken, vertelt Eveline:

"Ik wil aan de slag gaan om op managementniveau verbeteringen door te voeren binnen organisaties. Of het nu gaat om de implementatie van het online managementsysteem Improve of een adviestraject op het gebied van ISO 9001."

Inzetten voor het goede doel

Eveline werkt nu ongeveer vier weken bij Octant QHSSE Consultants. De komst voelt als een warm bad, vertelt ze:

 

"Ik vertelde aan mijn collega's tijdens een van de eerste pauzes dat ik mee ga doen aan de Alpentocht van Cliniclows. Ik ga de Col Du Gabilier beklimmen en vertelde over mijn inzamelingsactie. Mark hoorde van de actie en maakte die week nog een mooi bedrag over. Die saamhorigheid en betrokkenheid van collega’s typeert de organisatie. Vanaf dag één voelt het bedrijf als een warm bad."

 

Heeft u een vraag?

We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 08:00 - 17:00

0181 611 244