Bedrijfsnoodplan
Om de negatieve gevolgen van een noodsituatie zoveel mogelijk te beperken, voor de eigen bedrijfsvoering, werknemers, bezoekers en/of omwonenden is het belangrijk dat jouw organisatie beschikt over een bedrijfsnoodplan. In elk bedrijf kan wat gebeuren. Brand, een ongeval, een bezoeker die onwel wordt, etc. Hoe handel je dan? Wie moeten er worden gewaarschuwd? Wie onderneemt welke acties?
Bedrijfsnoodplan verplicht?
Het is volgens artikel 15 uit de Arbowet verplicht om duidelijke instructies op te stellen en deze te delen met de medewerkers. Een bedrijfsnoodplan is hierbij een handig hulpmiddel.
Wat staat er in een bedrijfsnoodplan
Een bedrijfsnoodplan is een draaiboek waarin systematisch staat aangegeven wat de organisatie moet doen als een calamiteit zich voordoet. Met een bedrijfsnoodplan is de veiligheid van de locatie en de omgeving verzekerd.
Op basis van uw risico's, de aard van uw werkzaamheden en werkomgeving stellen onze Safety Consultants een bedrijfsnoodplan voor jouw BHV-organisatie op. Uiteraard voldoet dit plan aan de NEN 8112 en bevat het een veiligheidsplan, ontruimingsplan en inzetplannen voor alle calamiteiten die bij jouw op de werkvloer kunnen gebeuren.
Ontruimingsoefening
Je kan pas goed optreden tijdens een calamiteit als je hebt geoefend! Samen met de bedrijfshulpverleners stellen wij verschillende oefenscenario's op waarbij wij zowel de risico's op de werkvloer als het bedrijfsnoodplan als uitgaanspunt nemen. Zowel eenvoudige als meer ingewikkelde oefeningen. Soms aangekondigd en dan weer niet. Oefenen doen we met de inzet van rookmachines en Lotus-slachtoffers. Wij observeren, registreren en evalueren daarna de oefening met alle betrokkenen.
Wil je verzekerd zijn van een goed en compleet bedrijfsnoodplan of wil je de bedrijfsnoodorganisatie trainen d.m.v. een ontruimingsoefening? Klik hier om contact met ons op te nemen.